torsdag den 17. juni 2010

Sommer i Underskoven


Der var "semesterafslutning" i Underskoven, og i dagens anledning havde jeg forberedt et sæt, der tog fat i noget af dét materiale, jeg ellers normalt holder helt ude af "min digteriske produktion": Dvs. noget af det, jeg mest skriver for sjov, og som i hvert fald har et mere flygtigt præg, om man vil. Forretten var den midtjyske gangsta-rap "10 Kroner", som jeg nok kom til at afvikle lidt for hurtigt og derfor hakkede i hen mod slutningen, mens desserten var en række politiske/kulturkritiske limericks. Hovedretten var mit 2010-remix af den uofficielle jyske nationalsang "Imellem Esbjerg og Fanø", som jeg havde kopieret i 27 eksemplarer og uddelt i en specialfremstillet sangskjuler (se en detalje på billedet): Første udgivelse fra mit fedtede undergrundsforlag Afdanket Rytter Verlag GmbH, der er helliget underlige indfald i små oplag. Havde måske nok gjort det hele for at ruske lidt op i crowden dernede, og det lykkedes da også til en vis grad. De skålede i hvert fald med mig og sang med. Lang vej til elfenbenstårnet i dén stund!

Derudover var der få, men gode højdepunkter i programmet. Overraskelsen var Thorvald Bertelsen, der læste op fra samlingen Utidig i Tide - noget så usædvanligt som politisk lyrik, der gik hånd i hanke med æstetisk kvalitet. Meget flot indslag! Helt så elegant var Bo Lille måske ikke i sit tilsvarende samfundskritiske indslag, men han havde råbekor på, og jeg må sige, at det swingede. Men ellers var stemningen lidt mat: Sommervejret havde ikke i særlig høj grad fået folk til at spidse pennen, og aftenen bar præg af det.

Men det var så dén forårssæson: En spændende rejse at tage del i, selvom man løbende måtte tage det gode med det famlende. Vi ses (forhåbentlig) til september!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar