fredag den 8. oktober 2010

Update på oplæsningsfronten

Trods mine ufrivillige pauser fra blogspace har oplæsningshelvedet kværnet løs, som det plejer.

For halvanden uge siden tog jeg del i et større poetry jam på Karensminde Kulturhus, hvor også Ole Perregaard læste op til lyden af et midlertidigt orkester, der havde Don Martin som kapelmester. Her viste det sig, at hans kompetente, sindrige dada-udladninger gjorde sig særdeles godt til strømførende musik, og for mit eget vedkommende var der også adskillige vellykkede passager. Det bliver dog ved at irritere mig lidt, at man hele tiden skal hænge fast i jam-formen, hvor intet får lov til for alvor at krystallisere sig. Hver gang, jeg har optrådt sammen med Don, har der tegnet sig omrids af numre, som det kunne være fantastisk at centrere og færdiggøre, men som er blevet ved omridset. Utilfredsstillende i sidste ende. Derfor overvejer jeg at lægge jam-formen lidt på køl, selvom jeg stadig ikke er en sand mester inden for feltet: Spontanitet er al ære værd, men det er nu det gennemtænkte, veldefinerede produkt, der siger mig mest.

Samme aften optrådte en nydannet duo bestående af Ole Bundgaard og Kirsten Marthedal Andersen, der serverede en liflig og afvekslende blanding af improvisationer udsat for violin, stemme og elektronik samt regulære oplæsninger. Et godt koncept, der klædte dem begge, og som gjorde deres indslag til aftenens største scoop. Mere af det, tak!

Her i torsdag stod det så på Underskoven igen. Denne gang med Thurston Magnus som gæstevært. Han havde lavet en række humoristiske præsentationer, som indplacerede alle de medvirkende absurde steder i littaraturhistorien, og man må sige, han nok engang gjorde et godt stykke arbejde. Af en eller anden grund var der bare ikke ret mange medvirkende. Jasmin S. spillede nogle optagelser, hvor hun læste op til et spøgelsesagtigt piano-akkompagnement, og både JanPeter Hansen, Louise Kristensen og Ulrik Asmussen kom overbevisende på banen med nye, stærke tekster. Men selvom jeg selv læste et af mine mest vellykkede sæt i lang tid (for næsten ingen mennesker), føltes aftenen lidt som et antiklimaks. Noget siger mig, at der snart skal ske noget nyt og anderledes, hvis ikke Underskoven skal tabe permanent terræn til de andre ting, der typisk foregår i byen om torsdagen - primært Poesi på Staden og Poetry for Charity.

And on we go. Vel har jeg ikke selv større optrædender på bedding her i oktober, men mon det ikke bliver til et par interessante aftener hen ad vejen alligevel?

2 kommentarer:

  1. Dejligt at se ordet "liflig" anvendt. Det er vel den gode Hr. G. der har inspireret til brugen?

    SvarSlet
  2. Det er det da. Bruger også ofte "kæk", som jeg også helt klart tilskriver Hr. G. Og "nuvel", som jeg tilskriver dig.

    SvarSlet