lørdag den 6. november 2010

Sprogknogler

Nå, men efter at have konstateret, at Ari Up tilsyneladende ikke betyder en døjt for andre end mig selv (hrmpf!), kan jeg da lige fortælle lidt om de sidste otte dages lyrikarrangementer.

Sidste fredag holdt d'herrer Sandberg og Ranum deres 2. seance over temaet Marquis de Sade på Det Poetiske Bureau, hvilket på flere måder var en løjerlig oplevelse. Da man ankom til døren, skulle amn underskrive en kontrakt, der bl.a. betingede sig, at man ikke ytrede sig eller grinede uopfordret, og at man skulle underkaste sig arrangørernes befalinger. Derefter blev man gelejdet hen til det sted, hvor man skulle sidde, af en Kirsten Marthedal, som i dagens anledning havde anlagt en mine som en stuepige fra Helvede, og så blev det ellers delt cigarer rundt. Vel at mærke til et udvalgt fåtal, så resten kunne være misundelige(?) over dét - divide and conquer!

Seancens første del bestod af en gennemgang af marquisens liv - altid spændende, men ikke så bemærkelsesværdigt som sådan, hvis man var bekendt med historien før. Så fik man bundet hænderne sammen - betænkeligt blidt, men så igen er ingen af arrangørerne overbeviste sadister - og blev ført ned i kælderen, hvor man (igen meget blidt) fik bind for øjnene. Hvorefter Ranum, til stor moro, læste op af A.A. Milnes første bog om Peter Plys! Spottede visse korrespondancer med marquisens filosofi, men først og fremmest var det bare sjovt, og som helhed var seancen da også mere kuriøs, end den var frygtindgydende. Hvis man én gang selv har prøvet at vride sig under pisken, så... Guddommelig Galskab, der fulgte efter, afstraffede i hvert fald publikum betragteligt hårdere med deres fænomenale, melodiske hjulpisker-punk, der fik også undertegnede til at gå amok i en balstyrisk omgang pogo! Rock'n'f**kingRoll!

Om tirsdagen var der så en uhyre vellykket poetisk tirsdag samme sted, hvor alle de medvirkende - Henriette Elmøe, Karsten Bjarnholt, Ulrikka S. Gernes og David Læby - leverede præstationer i særklasse. Mindst imponeret var jeg nok af Læby, mest af Bjarnholt - en formidabel poet, jeg ikke kendte det store til i forvejen - men det var et spørgsmål om temperament, tror jeg. I hvert fald var det en solid kvalitetsaften uden de store kinks.

Torsdagens session i Underskoven har jeg kort nævnt før, og i grunden har jeg ikke så meget at tilføje. Mit eget første indslag - det lange - var ikke så skudsikkert, som det burde have været, men æresrunden kom fint i land. Og så var det rart at høre uddrag af René Rasmussens nye digtsamling Sprogets Knogle - aftenens overraskelse.

I eftermiddag medvirker jeg så i MEGA Litt på Hovedbiblioteket i Krystalgade, 2. sal, scene 16. Går på 14:30 - lige efter Claus Høxbroe, Københavns ukronede digterkonge, hvis røv jeg satser kraftigt på at sparke med en solid omgang greatest hits & misses. Af andre navne på programmet går jeg specielt efter at nå Suzanne Brøgger, som jeg faktisk aldrig har set live, men forventer mig meget af. Skal nok blive en spændende dag...

2 kommentarer:

  1. Sorry, men hun siger mig ikke så meget. Til er det - formodentlig - Anders And lånte udtryk "hrmpf" virkelig godt

    SvarSlet
  2. De véd ikke, hvad De går glip af, Hr. Kaa. Men ja, kudos til Anders.

    SvarSlet