lørdag den 18. december 2010

Del 6: Psykedelisk elektronik

Selvom den københavnske technoscene næsten fuldstændigt er domineret af danseorienteret hardhouse/technodance, findes der enkelte bands, der har forladt de fyldte dansegulve, hvor de inciterende danserytmer flyder ud af de dundrende højttalere. Den italienske trio Electrodelia, der er bosat i hovedstaden, er et af dem.

[af Robert Christensen og Steffen B. Pedersen]

Electrodelias debutalbum Animals and Love, der er udkommet på selskabet Bubble Sound, lefler bestemt ikke for dansepublikummet. Snarere udfordrer pladen det ved hjælp af underlige harmonier, usædvanlige breaks og et tekstunivers, der befinder sig langt fra dansegulvenes ”let’s dance”-eskapader. Før i tiden var to tredjedele af gruppen kendt under navnet Electric Papa, der for et par år siden udsendte maxien I Think på Coma Records.

I dag tager Electrodelia lidt afstand fra den fortid. – Electric Papa var en fejltagelse, konstaterer Rodrigo Passannanti, der sammen med Guiseppe de Bellis (billedet) var med i den tidligere inkarnation. – Projektet fik ingen promotion, og i dag har vi lært af det. Senere fik vi så en sanger med og blev til Electrodelia. Vi spiller stadig til technofester som f.eks. Amnesia, men ellers er vi mest optaget af at lave nogle rytmer, der gør os godt tilpas. Vi vil ikke bare have folk til at danse, men også til at tænke. Techno-dance eksisterer i dag, men er væk i morgen.

Selvom Electrodelia udelukkende bruger elektroniske instrumenter, har de et endda meget ambivalent forhold til den teknologiske udvikling. – Alle bruger teknologi, siger Rodrigo. – Personligt bruger jeg den til at lave musik, men andre bruger den til at føre krig mod hinanden. Som jeg ser det, bevæger vi os mod en mørk tidsalder. Alle véd, at der er noget galt, men ingen gør noget ved det, fordi der er for meget magt bagved. F.eks. våbenindustrien. Jeg synes, teknologien bør kontrolleres, men jeg tvivler på, at det kan lade sig gøre. Alle bruger den til at tjene deres egne interesser, slutter han.

At Electrodelia heldigvis bruger teknologien konstruktivt, kan man selv konstatere ved at lytte nærmere til Animals and Love, hvor specielt numrene ”Electrosphere” og ”Individual Life” er meget vellykkede sammenblandinger af hardcore-techno og psykedelisk musik.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar