søndag den 24. april 2011

Lidt utilsløret reklame

Det er ikke ofte, jeg tilsmudser denne ydmyge blog med reklamer for ny, dansk musik. I det store og hele fordi der er for lidt, der fortjener min utvetydige blåstempling. Som ikke blot er "rimeligt efter dansk standard", men også godt, og som måske endda er med til at skubbe "udviklingen" - hvis man da kun kan tale om én sådan længere - en smule fremad.

Den nye video med Boy on Boy, "A Broken Heart", er dog en på alle måder rimelig undtagelse. Hvem der gemmer sig under de øvrige medlemmers dæknavne - Queen Mary og Lilly Miss T - kan jeg, selvom jeg har stærke anelser, kun gætte på, men jeg ved, at det er selveste Marc Kellaway, der endnu en gang er på spil under aliasset Dorothy Parker. Og i mangt og meget viderefører Boy on Boy den helt igennem unikke blanding af skrammel, pop-sensibiliteter og abrupte samples, der kendetegnede et tidligere projekt fra hans side, nemlig det bedste danske band i 00'erne (ja, det mener jeg sgu!), der bar navnet The President's Heart. Dog i en mere gennemarbejdet og tilgængelig form, der samtidig bestemt ikke har tabt kanten. "A Broken Heart" er således et - melankolsk(!) - festfyrværkeri af englestemmer, pigerap, skærende, atonale strygere og humpende, smadrede beats. Endda pakket ind i en både visuelt flot og tematisk gennemtænkt video af instruktøren Søren Meisner. Gør mig - og dig selv - den tjeneste at checke den her. En meget lovende forsmag på ting, der skal komme!

Og nu, hvor vi er ved Kellaway - som det skal understreges, at jeg kun kender perifert, så det er ikke nepotisme, der motiverer min anbefaling - kan hans perlerække af hjemmelavede cd-r-udgivelser med projekter som Tender Buttons, Exquisite Russian Brides, Pink Luminous Invocation og Flowers of Yes! checkes ud her. Desværre inkluderer siden ikke lydbidder, og størstedelen af kataloget er udsolgt. Så er man seriøst interesseret i at høre mere, er man nok nødt til at skrive til manden selv og spørge pænt. Læs i øvrigt en række spændende pladeanbefalinger fra hans hånd her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar